Südetam Hizmete Açıldı

SÜDETAM HİZMETE AÇILDI

Yapımına 2 yıl önce başlanan ve bu yıl başında iç donanımı teknik ekipman alımlarına başlanan SUDETAM, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan tarafından, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Dr Öğretim Üyesi Yaşar Kahraman ve Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin geniş katılımları ile Kahvaltılı Akademik Kurul Toplantısı ardından resmen hizmete açıldı.  Kahvaltı sonrası, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan Morfoloji Binasında incelemelerde bulundu. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir,  Morfoloji binasında bulunan laboratuvarlar, derslikler, Anatomi Kadavra-maket salonu, Tıp Eğitimi Simülasyon Merkezi,  elektronik sınav salonu, kantin ve diğer birimler hakkında Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ a bilgiler verdi. Ardından Morfoloji SÜDETAM Açılışı yapıldı ve tüm öğretim üyeleriyle toplu resim çekildi.

SÜDETAM Birim sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu ve Veteriner Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çakıroğlu tarafından SUDETAM bünyesinde bulunan birimler ve cihazlar tanıtıldı.  SÜDETAM Laboratuvarlar ve araştırma birimleri hizmete açıldı.

Tıp SÜDETAM ın özelikle TÜBİTAK, SAN-TEZ,  Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa Birliği Projeleri gibi dış kaynaklı büyük bilimsel araştırma projeleri için alt yapı bakımından önemi vurgulandı.

Bölgemize hizmet vermek üzere Kanser hastalarına yönelik, Nano-Onkokoji, Kök Hücre araştırmaları gibi alanlarda Sakarya ve bölgesinde henüz tedavi olanağı bulunamayan hastaların tedavisi için yeni imkanların geliştirilmesi planları ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, Tıp Fakültesinin Sakarya Üniversitesi ve ilimiz için önemini bildiklerini ve imkan dahilinde her tür desteği vereceklerini belirtti. Öğretim üyeleri ile de tek tek tanışan Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, ayrıca Mayıs başından itibaren SAÜ Tıp Fakültesinde göreve başlayan Anatomi Profesörü Ahmet Sınav, Radyoloji Prof. Dr. M Halil Öztürk, Fizyoloji Profesörü Cahit Bağcı, Radyolog Dr. Öğr. Üyesi Fuldem Mutlu, Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Dr. Öğr. Üyesi Fatih Doğan, Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çokluk, Yenidoğan uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Karabay ve Göz Hastalıkları uzmanı Dr. Öğr. Üyesiİsa Yuvacı ya hayırlı olsun dileklerinde bulundu.