SAÜ Tıp Anne Ruh Sağlığı Sempozyumuna Katıldı

SAÜ TIP ANNE RUH SAĞLIĞI SEMPOZYUMUNA KATILDI

Dünya Anne Ruh Sağlığı Haftası Etkinlikleri kapsamında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi  ekibi, Altınbaş Üniversitesi'nin düzenlediği Anne Ruh Sağlığı Sempozyumu'na  davetli olarak katılarak sunumlarını gerçekleştirdiler.

Her sene Mayıs ayının ilk haftası anne ruh sağlığı ile ilgili etkinlikler düzenleniyor. Geçen sene Üniversitemizde Annelik ve Ruh Sağlığı Sempozyumu (6 Mayıs 2017)  düzenlenmiş ve büyük ilgi görmüştü.  Bu sene Altınbaş Üniversitesinde düzenlenen sempozyuma davet edilen  Doç Dr Esra Yazıcı, Doç Dr Nermin Akdemir, Uz Dr Tuğba Mutu Pek,  Arş Gör Dr Özlem Akçay Ciner kendilerine ait olan oturumda konuşmalarını yaptılar.  Doç Dr Esra Yazıcı perinatal dönemde özkıyım ve müdahale hakkında bilgi verdi. Doç Dr Nermin Akdemir ise 'Anne olmak mı, Olamamak mı başlıklı konuşmasında infertiliteye dikkat çekti.  Uz Dr Tuğba Mutu'nun perinatal dönemde tarama testlerinin önemini ve Özlem Akçay Ciner'in perinatal dönemde ilaç dışı tedavi arayışlarını anlattığı sempozyum da; Prof Dr Nazan Aydın, Doç Dr Aylin İlden ve tüm diğer konuşmacılar da anne ruh sağlığı ile ilgili  sorunlara dikkat çekip, konu ile ilgili farkındalık yaratılmasına katkıda bulundular.