Birsen Başar Fakülte Öğrencileri İle Söyleşi

BİRSEN BAŞAR FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİ İLE SÖYLEŞİ

2 Nisan Dünya Otizm Günü etkinlikleri kapsamında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Otizm ve Down Sendromu Öğrenci Topluluğu, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği etkinlik kapsamında ilimize gelen Birsen BAŞAR'ı konuk etti. Morfoloji Binasın Derslik I'de öğrencilerle bir araya gelen BAŞAR. Otizm nedir, Otizmin farkındalığı hakkında bigiler verdi. Birse BAŞAR 21 yaşında farkedilen hastalığının hayatına nasıl etki ettiğini ve sonrasında bununla nasıl yaşaması gerektiğni öğrenciler ile paylaştı. Yaşamı boyunca Otizm ile ilgili 3 kitap yazdığını ve 4. kitap için çalışmalara başladığını belirtti. Sumumun arından Fakülte dakan yardımcısı Prof. Dr. Nureddin CENİZ  Birsen BAŞ'a günün anısına teşekkür belgesi takdim etti. Program toplu resim çekimi ile sona erdi.