Zawul Universitesinden Fakültemize Ziyaret

ZAWUL UNİVERSİTESİNDEN FAKÜLTEMİZE ZİYARET

Afganistan Zawul Üniversitesi heyeti Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesini ziyaret etti. Dekan Prof. Dr. Ramazan AKDEMİR Zawul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdul Qavi ASHAA, Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Afzal ANWAR, Rektör Yardımcısı Dr. Hamidulla SALJUQİ, Öğr. Üyesi Yasin KAMAL, Mr. İqbal Ahmad NAJİM ve Mr. Jamil MASHAL’ı makamında konuk etti. Fakülte hakkında bilgiler veren Prof. Dr. AKDEMİR ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Abdul Qavi ASHAA Zawul Üniversitesi hakkında bilgiler verdikten sonra iki üniversite arasında öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak araştırma çalışmaları yapılabilmesi için akademik anlaşma yapıldı. Heyet görüşmelerin ardından fakülte binasında laboratuvarları, Anatomi Sınıfını, Sınavmatik , Simülasyon Laboratuvarını, Mikroskopi Laboratuvarını ve Sınıfları dolaşarak yetkililerden detaylı bilgileri aldılar. Gerçekleştirilen ziyaretin kendilerini memnun ettiğini ve çok iyi karşılandıklarını belirten Zawul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdul Qavi ASHAA yetkililere teşekkür ederek bu tür ilişkilerin her zaman devam etmesi gerektiğnden bahsettiler.

Heyet daha sonra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ELMAS’ı makamında ziyaret etti. İki üniversite arasında yapılan akademik anlaşmalrın ardından heyetler birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ettiler.