Sakaryalı ve Çinli Kardiyologlardan Ortak Operasyon

SAKARYALI VE ÇİNLİ KARDİYOLOGLARDAN ORTAK OPERASYON

Çin’den Sakarya’ya gelen Henan Provincal People Hospital Kardiyoloji doktorları ile Sakarya Üniversitesi Kardiyoloji kliniği doktorları ortak operasyona girdiler. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yine alkışlanacak bir operasyona imza atıldı. Çin’de Henan Provincal People Hospital’dan ilimize gelen kardiyoloji hekimleri ile Sakarya Üniversitesi Kardiyoloji Kliniği ortak vakalar gerçekleştirdi. Birlikte 6 doğumsal vakaya operasyon Çinli ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi SAÜEAH Kardiyoloji Kliniği ortak gerçekleştirdikleri vakalarda tıpta yeni bir ilke imza attılar. “6 Adet doğumsal kalp hastalığı olan hasta perkütan yöntem uygulanarak başarılı bir şekilde tedavi edilerek ilke imza atan heyet haklı gurur yaşadı. Operasyon sonrası toplantı Başarılı operasyon sonrası Çinli ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Ekibi önemli bir toplantı gerçekleştirerek durum değerlendirmesi yaptılar. Toplantıya Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir Başkanlık ederken, Prof. Dr. Harun Kılıç, Prof. Dr. Ersan Tatlı, Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar ile diğer Kardioloji doktorları da yoğun ilgi gösterdiler. Çinli ile Sakaryalı Kardiyologların katılımı ile gerçekleştirilen toplantının yararlı olduğuna vurgu yapan hekimler, “Bu operasyon ve toplantılar Tıp için çok yararlı olmaktadır. Faydalı olduğunu düşündüğümüz bu birlikteliklerinin devamlı olmasını arzu etmekteyiz” dediler.