Girişimsel Ağrı Tedavi Atlası

GİRİŞİMSEL AĞRI TEDAVİ ATLASI

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç.Dr. Serbülent Gökhan Beyaz James P. Rathmel tarafından İngilizce olarak yazılan Girişimsel Ağrı Tedavi Atlası’nı Türkçe’ye kazandırdı.

Doç. Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ, bu eserin kronik ağrılı durumlar ile ilgilenen başta anesteziyologlar ve algologlar olmak üzere ortopedistler, romatologlar, onkologlar, beyin cerrahları, radyologlar, nörologlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimlerinin faydalanabileceği önemli bir Türkçe kaynak olacağını belirtti. Doç. Dr. BEYAZ “Rejyonel anestezi uygulayan hekimler için yeterli sayıda mükemmel denilebilecek atlas ve kitaplar olmasına rağmen ağrı ile ilgilenen hekimler için enjeksiyon tekniklerini açıklayan ve aynı zamanda ilgili radyografik anatomiyi de gösteren kapsamlı bir atlas bulunmamaktadır” dedi.

Bu atlasta uygulamayı düşüneceğiniz bir yöntemi baştan sonra tüm skopi görüntüleri ve resimleriyle birlikte bulunabileceğini belirten Doç. Dr. BEYAZ; “elbette ki tüm yöntemler bu atlasta yok fakat ileri minimal invaziv yöntemleri uygulayabilmenizin ön koşulu olan temel girişimsel ağrı işlemleri için sizlere rehber olacağı aşikardır” dedi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan AKDEMİR makamında kabul ettiği Doç. Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ’ı çevirirsini yaptığı eserinden dolayı tebrik etti. Dekan AKDEMİR bu tür eserlerin Türkçe’ye çevrilerek bilim insanlarının hizmetine sunulmasının çok faydalı ve yararlı olduğunu, geleceğe ışık tutacağını belirtti. Dekan AKDEMİR makamında kabul ettiği Doç. Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ’a bundan sonraki başarılı çalışmalarının devamını diledi.