Sezaryen Oranlarını Nasıl Azaltırız Sempozyumu Yapıldı

SEZARYEN ORANLARINI NASIL AZALTIRIZ SEMPOZYUMU YAPILDI

<style type="text/css">p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px 'Helvetica Neue'; color: #222222; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px 'Helvetica Neue'; color: #222222; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none; background-color: #ffffff} span.s2 {font-kerning: none} </style>

MKÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum AD dan Doç. Dr. Ayşe GÜLER OKYAY ve Sakarya Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD'dan Prof. Dr. Arif Serhan CEVRİOĞLU'nun önderliğinde düzenlenen toplantının açılışına MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA, Tıp Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Cahit ÖZER ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan AKDEMİR de katıldılar. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan KAYA bu tür toplantıların önemine vurgu yaptı.

Toplantıda gebelik, doğum ve sezaryenle ilgili güncel konularda çeşitli sunumlar (konferansların) yapıldı. MKÜ den Doç. Dr. Kenan Dolapçıoğlu, Doç. Dr. Ayşe GÜLER OKYAY VE Yrd. Doç. Dr. Oya SOYLU KARAPINAR, Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. A: Serhan CEVRİOĞLU, Prof. Dr. Orhan ÜNAL, Prof.Dr. Selçuk ÖZDEN ve Yrd. Doç. Dr. Hilal U. YUVACI konuşma yaptılar.(konferans verdiler?)

Ebeler ve doğum uzmanlarının katıldığı toplantının sonunda, sezaryen oranlarının nasıl düşürülebileceği tartışıldı. Normalde hayat kurtarıcı bir ameliyat olan sezaryenin gereksiz yere yapıldığında anne ve bebek ölümlerinde artışa yol açtığı gibi anne ve bebek sağlığını da pek çok yönden olumsuz etkilediği belirtildi. Günümüzde her 2 doğumdan birinin sezaryenle yapıldığını, ve bu durumun düzeltilmesi için hem hekimlere, hem de topluma görevler düştüğü vurgulandı."