Tıp Fakültesinde Yeni Eğitim ve Öğretim Başladı.

TIP FAKÜLTESİNDE YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞLADI.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılına merhaba dedi. Korucuk Morfoloji binasında yaz boyu devam eden hazırlıklar tamamlandı. Eğitim yılına hazır hale gelen Fakülte de dersler başladı.

1. Sınıfa 170 öğrenci alan Fakülte’nin toplam öğrenci sayısı 600’ü aştı. Her yıl hem öğrenci sayısı hem de akademik başarılarıyla büyüyen Fakülte bu yıl da hizmete giren SÜDETAM (Deneysel Tıp Araştırma Merkezi) ile daha da donanımlı hale geldi. Yeni Laboratuvarlar ve artan deney imkanları ile eğitim kalitesini artıran Fakülte çok daha donanımlı ve geleceğe hazır öğrenci yetiştirme hedefinde ilerliyor.

2017 ÖSYS ile İlk binden 2 öğrenci alan Fakülte, üniversite Kurumlararası yatay geçişlerde de yoğun talep gördü. Fakülte’ye Merkezi ve Başarıya dayalı olarak toplam 27 öğrenci alındı.

Akademik kadrosunu sürekli güçlendiren Fakülte de 49 Prof. Dr., 32 Doç. Dr., 45 Yrd. Doç. Dr, 230 Araştırma Görevlisi bulunuyor. Fakülte, son 6 ay içinde bünyesine katılan Yrd. Doç. Dr. Ahmet KARA, Yrd. Doç. Dr. Levent BAYRAM, Prof. Dr. Fahri YILMAZ, Yrd. Doç. Dr. Bahar SEVİMLİ DİKİCİER, Yrd. Doç. Dr. Türkan ACAR, Yrd. Doç. Dr. Songül DOĞANAY, Yrd. Doç. Dr. Volkan ÖTER, Yrd. Doç. Dr. Hakan SAÇLI, Yrd. Doç. Dr  Gresa ÇARKAXHIUI BULUT,  Öğr. Gör. Selçuk YAYLACI ile birlikte kadrosunu daha da güçlendirdi. 5 Hastanesi bulunan Fakültenin öğrencilerine sunduğu zengin uygulama imkanları sayesinde geleceğin tıbbiyelileri göreve güvenle ve hazır olarak başlamaktadırlar.

2017/2018 Ders yılı önlük giyme törenine hazırlanan Fakülte sürekli artan eğitim kalitesi ve donanımları sayesinde gerek her yıl tekrarladığı TUS başarıları gerekse de ÖSYS den ve yatay geçişlerden gördüğü ilgi ile geleceğe daha güvenli ve emin adımlarla ilerlerlemektedir.