15. Sinir Bilim Kongresi Sona Erdi

15. SİNİR BİLİM KONGRESİ SONA ERDİ

Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinir Bilimleri Derneği ile Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Ulusal Sinir Bilimleri Kongresi” sona erdi.

7-10 Mayıs 2017 tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinir Bilimleri Derneği ile Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Ulusal Sinir Bilimleri Kongresi”nde SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir koordinatörlüğünde düzenlenen kongreye, alanında yetkin çok sayıda akademisyen katıldı.

Kongrenin ilk günü gerçekleştirilen 5 kurs programıyla başladı. Kurslarda Beyin Dokusunda Şeffaflaştırma (CLARITY) için Kompakt Organ Elektroforez Sistemi Kullanımı, Elektromyografi ve insan refleksleri, Difüzyon tensör görüntüleri kullanılarak beyin beyaz cevher içindeki liflerin traktografik uygulanması ve üç boyutlu gösterilmesi, Uygulamalı Temel Biyoistatistik Kursu, İşlevsel Yakın Kızılaltı Spektroskopi (IYKAS) (functional Near Infrared Spectroscopy-fNIRS) Yöntemi ile Beyin Görüntülemenin Prensipleri konularında bilgiler verildi.

Kongre süresince ana salon ve cep salonlarda yerli ve yabancı katılımcılar tarafından gerçekleştirilen oturumlarda deneyimlerini paylaştılar.

Kongrenin kapanış konuşmasını yapan Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinir Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Bu faydalı olduğunu düşündüğümüz kongreleri her yıl yapıyoruz. Bu yılda on beşincisini düzenledik. Kongremize ev sahipliğini en iyi şekilde gerçekleşmesine fırsat veren Sakarya Üniversitesi ile Tıp Fakültesi ailesine en içten teşekkürlerini sunan Yılmaz önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan kongrede görüşmek üzere diyerek sözlerine son verdi.

Verimli geçen kongrenin ardından gerçekleştirilen Gala Yameği ile kongre sona erdi.